Monday 27 September 2010

Yeguada VIKINGA PRE interviewed by Melpi

Melpi represented by these gentlemen are doing a great job for the PRE race filming every moment of the horses participating in the championships and making the competitions assessible to everyone all over the world. Yeguada VIKINGA PRE and Festivo MR got a great deal of attention, thank you so much for appreciation and for talking to us! See inteview here, översättning svenska nedan;
http://www.melpi.tv/index.aspx?v=35
Viktoria Sandberg & Melpi


































Översättning Intervju;

Melpi - Vi har här Viktoria Sandberg, ägare till stuteriet Yeguada VIKINGA PRE, ett stuteri som kommer ifrån Halmstad, Sverige, långt från där vi befinner oss just nu, med utmaningen föra in PREn i dressyr på hög nivå. Stämmer det att det är ett av stuteriets mål och intention?

Viktoria Sandberg- Ja vi är entusiastiska över att få in den här rasen i dressyren, vi vill visa alla att de här hästarna är mycket funktionella och att de kan prestera bra även inom internationell dressyr.

Melpi - Ett prov på detta har ni nu då ni här vunnit ett pris i Bästa Rörelser, grattis till det!

V.S - Tack, tack!

Melpi - Vikinga PRE's idé är att ha avelshingstar tillgängliga för svensk avel och att tävla dem i olika dicipliner och internationellt såväl som i dressyr som morfologior, för att kunna tillföra den svenska PRE aveln riktigt bra och beprövade funktionella avelshingstar,

V.S - Ja det stämmer fint, i Sverige finns nu ett stort intresse för den spanska rasen och vi är mycket entusiastiska över att aveln där ska bli så bra som möjligt, nu har vi tre avelshingstar och vi vill att de ska vara tillgängliga främst för den svenska aveln.

Melpi - Vad bra, framtidsplanerna är att fortsätta tävla här i Spanien?

V.S - Ja vi kommer att tävla både i dressyr och morfologiska championat och vi kommer även att ta Festivo MR till SICAB!

Melpi - Vi önskar er mycket framgång i detta äventyr, vi som PRE entusiaster tycker det är väldigt roligt att det finns PRE älskare i ett land så långt bort från vårt eget som Sverige!

V.S - Ja det finns många!

Melpi - Det tycker vi är väldigt roligt att höra, vi önskar ert stuteri allt det stort lycka till på vägen till att få era mål uppnådda och VIKINGA PRE's hästar blir berömda för sin funktionalitet och dressyr,

V.S - Det får vi hoppas!

Melpi - Och så grattis till ert pris ni tagit hem här i Caravaca och tack för att Melpi-TV fick tala mer er,
Med Melpi har Sverige kunna följa vad som har hänt här,

V.S - Ja och det är de jätteglada över att få möjlighet till, jag tycker att det är mycket viktigt för alla att rasen kommer ut internationellt och roligt att människor kan se de tävlande över hela världen, ni gör ett riktigt bra jobb, tack för det!

Melpi - Det är roligt för oss att hjälpa med det vi kan och stödja det viktiga stuteri arbete som ni gör, stuteriet med en krona på V:et, ett brännmärke vi hoppas blir känt inom kort, ett stort lycka till och tack,

V.S - Tack till dig!

5 comments:

  1. .....leser med tårer i øynene. Gud, va stolt du må være nå :D Masse lykke til videre :D

    ReplyDelete
  2. Fantatiskt Vickan! Lycka till!! Diana

    ReplyDelete
  3. Trevligt, då får vi hålla tummarna på SICAB!
    Hälsningar från Sverige/Ann-Britt

    ReplyDelete
  4. Diana; Tack!! Det är jättespännande!
    Ann-Britt; Vi räknar med er som hejarklack, ta med flaggorna!

    ReplyDelete